به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی فارس، نشست خبری سی و یکمین دوره هفته کتاب در استان فارس به میزبانی کتابخانه عمومی عبدالله خفیف شیراز و با حضور محمدحسین فیروزی، مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس؛ حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس؛ روحالله مظفری، معاون فرهنگی هنری سازمان فرهنگی شهرداری شیراز؛ روحالله منوچهری، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی شاخه جنوب و هاشم کرونی معاون حوزه هنری فارس و اصحاب رسانه به میزبانی کتابخانه عمومی عبدالله خفیفی برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس در این نشست ضمن تبریک این هفته به کتابداران استان فارس گفت: کتابداران را گوهران پنهان در کتابخانه های عمومی می دانم.
فیروزی با بیان اینکه هفته کتاب استان فارس باید تبلور یک سال فعالیت فرهنگی کتاب محور باشد، یادآور شد: در ۲۵۶ کتابخانه عمومی استان بیش از هزار و ۷۰۰ برنامه فرهنگی ترویجی برنامهریزی شده است. در رونمایی کتاب و نقد بیش از ۶۷ برنامه داریم به نحوی که این برنامه ها در ۱۶ بخش اجرا می شود و بیش از ۱۲۰ کارگاه آموزشی و مهارتی، نمایشگاه کتاب، محافل ادبی و قرآنی و جلسات مطالعاتی و مسابقه کتابخوانی در زمره این برنامهها است.
وی تصریح کرد: در سی و یکمین هفته کتاب یکی از بخشهای اصلی، ایجاد کتابخانههای جدید است که هفت پروژه جدید در استان داریم. سه کتابخانه در شهرستان شرفویه و لطیفی داریم که با کمک خیرین و نهاد کتابخانهها تجهیز شده و ۲۷ آبان افتتاح میشود.
وی از به بهرهبرداری رسیدن سه سالن مطالعه در شهرهای شیراز و داراب خبر داد و گفت: استان فارس پیشتاز در کشور در نظم دادن به سالنهای مطالعه است.
وی با بیان اینکه روز گذشته در آستانه هفته کتاب سومین اردوی کتابخوانی عشایر برگزار شد که مورد استقبال عشایر غیور فارس قرار گرفت، ادامه داد: این رویداد فرهنگی در طول سال در دیگر مناطق عشایری استان ادامه می یابد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس در رابطه با وضعیت کتابخانهها عنوان کرد: در شاخصهای کتابخانهای در بخش امانت کتاب که اصلیترین شاخص است بیش از ۳۲ درصد رشد داشتیم و در شاخص عضویت بیش از ۴۵ درصد افزایش عضویت داشتیم و در شاخص منابع ۴۰ درصد شاهد رشد هستیم.
وی تصریح کرد: میل به کتابخوانی در مردم وجود دارد بنابراین باید شرایط دسترسی مردم به کتاب را تسهیل کنیم.
به گفته فیروزی، از مردادماه در جریان جشنواره مردمی نذر کتاب، شاهد افزایش میزان کتاب جذب شده بودیم و تا امروز بیش از ۱۲۰ هزار جلد کتاب به ارزش ۷ میلیارد تومان جمع آوری شده است. این جریان فرهنگی مستمر و پویا بوده که با نظام جدید جشنواره نذر کتاب فارس تنها در سه ماه ۱۰ درصد از منابع اهدایی یکسال کشور در این استان به کتابخانههای عمومی فارس هدیه شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس با تشریح حوزه توسعه خدمات کتابخانههای عمومی نیز بیان کرد: گروههای خاص شامل نابینایان، ناشنوایان، نوسوادان، زندانیان و عشایر گروههای جدیدی هستند که از خدمات کتابخانههای عمومی استفاده میکنند.
در یکسال گذشته بیشتر از ۲۱ هزار فعالیت ترویجی در کتابخانههای عمومی انجام شد.
فیروزی همچنین با اشاره به فعالیت های حوزه زیرساختی افزود: در اردیبهشت ماه سال جاری شاهد کلنگ زنی کتابخانه مرکزی شیراز بودیم که در سفر دولت با دستور رئیس جمهور برای تامین اعتبار آن موافقت شد.
وی به آخرین وضعیت کتابخانه عمومی شهید آیتالله دستغیب شیراز اشاره کرد و گفت: این کتابخانه از لحاظ قدیمی بودن مهم است. تا ابتدای سال جاری نزدیک ۳۰ درصد پیشرفت داشته که در همین نیم سال بیش از ۹۵ درصد پیشرفت داشته و مراحل پایانی را طی میکند و تا قبل از دهه فجر به بهرهبرداری میرسد. این کتابخانه با بازطراحی بخشهای نوین، مدل جدیدی را ارائه می کند که مورد موافقت نهاد کتابخانههای عمومی است.
وی با اعلام اینکه پنج کتابخانه عمومی به مجموعه استان افزوده شد، خواستار حمایت رسانهها از اقدامات این اداره کل شد و گفت: پیوست رسانه حتماً افزایش کتابخوانی را در پیش دارد.
گفتنی است در ادامه مدیران و مسئولان دستگاه های فرهنگی استان نیز به ارائه برنامه های و دستاوردهای مجموعه خود پرداختند. سیویکمین دوره هفته کتاب از ۲۳ تا ۳۰ آبانماه ۱۴۰۲ برگزار میشود.
ارسال نظر